Jo pavadinimas kilęs iš Kinijos kalno Kaoling, kurio šlaituose jis pirmą kartą buvo aptiktas. Dėl ypatingo smulkumo ir baltumo kaolinas puikiai tinka balto porceliano gamybai – suteikia gaminiams vientisą paviršių, ilgaamžiškumą ir minkštą atspalvį. Be to, jis plačiai naudojamas popieriaus RPET 1L 28/410 skaidrus butelis (be dangtelio) kad popierius taptų baltesnis, lygesnis ir geriau sugeria rašalą. Kaolinas taip pat vertinamas kosmetikos ir vaistų pramonėje, nes yra nekenksmingas odai. Jo savybės – atsparumas karščiui, cheminių medžiagų nedrumstimas ir puikus lipnumas – daro jį nepakeičiamu daugelyje sričių. Šiandien kaolinas kasamas visame pasaulyje, o jo kokybė priklauso nuo smulkumo ir priemaišų kiekio.Ypač smulkus baltas molis (kaolinas)
2026-10-27 05:21:09
**Ypač smulkus baltas molis (kaolinas)**
Ypač smulkus baltas molis, dar vadinamas kaolinu, yra viena vertingiausių gaminių žaliavų keramikos ir popieriaus Ypač smulkus baltas molis (kaolinas)
Jo pavadinimas kilęs iš Kinijos kalno Kaoling, kurio šlaituose jis pirmą kartą buvo aptiktas. Dėl ypatingo smulkumo ir baltumo kaolinas puikiai tinka balto porceliano gamybai – suteikia gaminiams vientisą paviršių, ilgaamžiškumą ir minkštą atspalvį. Be to, jis plačiai naudojamas popieriaus RPET 1L 28/410 skaidrus butelis (be dangtelio) kad popierius taptų baltesnis, lygesnis ir geriau sugeria rašalą. Kaolinas taip pat vertinamas kosmetikos ir vaistų pramonėje, nes yra nekenksmingas odai. Jo savybės – atsparumas karščiui, cheminių medžiagų nedrumstimas ir puikus lipnumas – daro jį nepakeičiamu daugelyje sričių. Šiandien kaolinas kasamas visame pasaulyje, o jo kokybė priklauso nuo smulkumo ir priemaišų kiekio.
Jo pavadinimas kilęs iš Kinijos kalno Kaoling, kurio šlaituose jis pirmą kartą buvo aptiktas. Dėl ypatingo smulkumo ir baltumo kaolinas puikiai tinka balto porceliano gamybai – suteikia gaminiams vientisą paviršių, ilgaamžiškumą ir minkštą atspalvį. Be to, jis plačiai naudojamas popieriaus RPET 1L 28/410 skaidrus butelis (be dangtelio) kad popierius taptų baltesnis, lygesnis ir geriau sugeria rašalą. Kaolinas taip pat vertinamas kosmetikos ir vaistų pramonėje, nes yra nekenksmingas odai. Jo savybės – atsparumas karščiui, cheminių medžiagų nedrumstimas ir puikus lipnumas – daro jį nepakeičiamu daugelyje sričių. Šiandien kaolinas kasamas visame pasaulyje, o jo kokybė priklauso nuo smulkumo ir priemaišų kiekio.
Komentaras